sâmbătă, 29 iunie 2013

Bunicul contrabas vine sa zica povesti nepotilor la Jazz for Kids pe 7 iulie !


JAZZ.RO a venit cu un nou program in premiera in Romania - JAZZ FOR KIDS – care le-a oferit  copiilor si parintilor, deopotriva, o intalnire ludica, interactiva si plina de ritm cu jazzul si improvizatia muzicala. Proiectul a fost lansat in iunie a.c., cu prilejul Zilei Copilului, printr-un concert-creatie al compozitorului si pianistului de jazz, Mircea Tiberian, in mijlocul comunitatii de copii orfani din Valea Plopului la Asociatia Pro-Vita.


De aceasta data spectacolul-eveniment va avea loc pe data de  7 iulie 2013, duminica,  incepand cu ora 11.00, in cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, in Piața George Enescu. Accesul la toate spectacolele JAZZ FOR KIDS este gratuit.


Povestea pe care o spune bunicul contrabas este strans legata de comunitatea din Valea Plopului acolo unde Asociatia Pro-Vita ajuta suflete sa razbeasca in viata. In tabara din Valea Screzii locuiesc 120 de persoane, din care 80 copii si adolescenti, tineri orfani care au parasit sistemul de stat, femei si barbati in varsta. Restul asistatilor (in jur de 400 de persoane) se afla în grija familiilor din satele Valea Plopului si Valea Screzii.


Cu prilejul lansarii proiectului pilot la asezamantul de la Valea Plopului, JAZZ.RO organizeaza si o campanie de strangere de carti care vor fi donate comunitatii de copii orfani cu prilejul spectacolului. Donatiile de carti se pot face la punctele de colectare din clubul LaScena (Calea Calarasilor, nr. 55), in fiecare zi între orele 12.00 – 22.00, pana duminica, 7 iulie 2013.


In Bucuresti a mai existat o reprezentatie pe data de 15 iunie la Street Delivery, in parcul Gradina Icoanei.  Copiii și părinții au participat la ritmuri de jazz într-un concert interactiv cu Mircea Tiberian și trupa sa.  Concertul s-a bucurat de un succes neasteptat, iar feedback-ul primit a fost unul pozitiv: parintii au fost tare incantati si piticii fericiti la maxim!


Am gandit acest spectacol pornind de la ideea ca foarte tanara generatie poate si trebuie apropiata de arta muzicala, de muzica improvizata si de jazz, in special. Nu in ultimul rând, m-am gandit si la parintii care vor sa cultive si sa faciliteze accesul celor mici sau al tinerilor la diversele forme de arta muzicala. Aceste obiective se pot realiza doar prin contactul direct cu muzica. In acest sens, participarea spectatorilor la actul propriu-zis prin cantec si dans, prin intalnirea cu diferitele instrumente si sonoritatile lor, prin dialogul cu cei care performeaza este esentiala si este ceea ce ne propunem cu acest spectacol”, spune Mircea Tiberian.


Mircea Tiberian ii are alaturi pe Diana Miron la voce si vioara, Alex Munteanu la saxofon, Vlad Popescu la percutie si pe Michael Acker la bas.


Mircea Tiberian isi va provoca audienta la interactiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile si ritmul se vor transforma in povesti, personaje sau ghicitori care vor traduce pe intelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.


https://www.youtube.com/watch?v=LAGCkME0_LU 
Video lansare Jazz 4 Kids la Valea Plopului






Mircea Tiberian si copii la Street Delivery

Prichindeii extaziati la Jazz for Kids-Street Delivery

Mircea Tiberian si band-ul la Valea Plopului-lansare proiect Jazz4Kids


Atmosfera primitoare la Valea Plopului


Mai multe detalii despre povestea impresionanta a celor 420 de suflete care sunt ajutate de parintele Nicolae Tanase puteti citi aici: http://dilemaveche.ro/sectiune/singular-plural/articol/o-familie-420-persoane si aici pe site-ul asociatiei Pro Vita http://www.asociatiaprovita.org/despre-noi-video/

Va invitam cu drag sa ajutati cu donatii de carti si jucarii pentru copii. Tebuie sa mentionam ca de haine nu au nevoie pentru moment(fara a jigni pe cineva)!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!