sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Cele mai bune filme pentru copii vin in noiembrie la KINOdiseea!

Cele mai bune filme pentru copii vin in noiembrie la KINOdiseea!

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film pentru Copii, KINOdiseea, va avea loc anul acesta in perioada 15-20 noiembrie, in Bucuresti, la Cinema Studio si Cinema Eforie.
                KINOdiseea aduce cele mai noi productii internationale pentru publicul tanar, in premiera in Romania, sub sloganul “Imaginatia face ocolul lumii” (Albert Einstein). Titlurile din sectiunea Competitie au avut premiera mondiala la importante festivaluri de film din lume, precum Toronto sau Berlin.

                In competitia oficiala a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atat cei mici, cu varste intre 6 si 14 ani, cat si cinefilii si publicul amator de a-si retrai copilaria in sala de cinema. Filme despre prietenie, curaj, despre jocurile copilariei si farmecul lor, despre visele ce pot deveni realitate, educative, inspirationale dar si filme cu puternice teme sociale actuale.

Sigur ca ludicul si divertismentul sunt componente importante in filmele pentru copii, insa filmele selectate la KINOdiseea sunt si aduc in discutie, pe intelesul celor mici, teme cu care se confrunta societatea noastra. Vedem copii care lupta sa protejeze traditiile, natura, animalele. Cei din Romania fac cunostinta la KINOdiseea cu alti copii din cele patru zari, ajung sa vada cum traiesc si ce aspiratii au copii din Brazilia, Indonezia, Australia, Rusia si din alte tari europene, ca Cehia, Germania, Olanda sau Suedia. Ecranul din sala de cinema devine un glob magic care deschide orizonturi si minti si aprinde imaginatia.” (Ligia Kesisian Mitulescu, director artistic)


Filmele, subtitrate sau dublate in limba romana, se adreseaza copiilor intre 5 si 14 ani, educatorilor, bunicilor si parintilor. Filmele Kinodiseea reusesc sa construiasca o punte de comunicare intre parinti si copii, inlesnind procesul de intelegere dintre cele doua generatii.

Mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum si programul complet al festivalului pe website-ul http://www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) sta la dispozitie cu noutati in timp real si concursuri cu premii jucause.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!