miercuri, 15 ianuarie 2014

Evenimentul Relații fericite, familii fericite – ediția #3 – Copilul meu are o mie de dorințe! Ce mă fac? va avea loc în data de 21 Ianuarie

Au trecut Sărbătorile, Moșii Nicolae și Crăciun, Anul Nou, copiii au tot primit cadouri de la părinți, bunici, prieteni, alte rude, alți oameni drăguți… Magazinele au fost pline de tot felul de ”minunății” de produse, reclame peste reclame pe canalele TV pentru copii, cumpărăturile de Crăciun au degenerat, poate, pentru că nu ați avut cu cine să lăsați copiii acasă sau nu ați avut ”nervi” suficienți de tari sau răbdare de fier, să refuzați copiii, atunci când v-au cerut câte în lună și în supermarket.
Pentru aceasta, vă invităm într-o marți – pe 21 Ianuarie, de la 18.30 la 21.00, la Hotel Capital Plaza, la întâlnirea lunară pentru părinți (bunici, unchi, bone, educatori etc) Relații fericite, familii fericite #3 - Copilul meu are o mie de dorințe! Ce mă fac?
Vom discuta despre:
  • cum învățăm să facem diferența între nevoie, dorință și realizarea dorinței?
  • cine este responsabil de nevoile copilului și cine este responsabil de îndeplinirea dorințelor lui. Să fie oare părinții în ambele cazuri?
  • de ce este nevoie să înțelegem mai bine ”funcțiile” de părinte: mamă/mămică, tată/tătic. Cine dă și cine primește, cine cere și cine refuză în relația cu copiii și de ce au nevoie copiii să vadă toate aceste lucruri pentru a se dezvolta armonios?
  • cum ascultăm dorințele copiilor, cum le prețuim și cum să facem o ”cutie a dorințelor” pentru ei dar și pentru noi?
  • cum gestionăm revolta copiilor în fața refuzului nostru? Da, vor fi crize de furie dar oare cum trecem cu toții, cu bine, peste aceste situații?
Știați că dorințele reprezintă nevoia noastră de a visa? Atunci când din neștiință, grabă sau chiar neputință înăbușim dorințele noastre sau ale copiilor noștri, frângem de fapt aripile viselor noastre. Și oare ce înseamnă o viață fără vise? Oare ce învață copiii noștri și ce îi pregătește pentru viața de adulți liberi, autonomi și de succes pe care o visăm noi pentru ei? Oare toate dorințele înăbușite (din grabă, din lipsuri, din ignoranță sau exasperare) nu le arată de fapt că a visa este greșit, este inutil sau … de ce nu, periculos și că mai bine stau în realitate, fără vise sau aspirații?
Și noi avem dorințe…și încă atât de multe. Indiferent că le lăsăm să se desfășoare sau le ucidem încă înainte de a avea o șansă, dorințele, visele există.
Poate ar trebui să învățăm să ne hrănim aceste dorințe. Prin Metoda ESPERE® există câteva exerciții care se pot face și încet, în timp, învățăm să le prețuim, să le facem loc în viața noastră.
  1. Sursă: Copilul meu are o mie de dorințe! Ce mă fac? | UrbanKid.ro http://www.urbankid.ro/evenimente/events-by-urbankid-ro/copilul-meu-are-o-mie-de-dorinte-eveniment-27059#ixzz2qTOoFTE5 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!