sâmbătă, 23 februarie 2013

Atelier de inteligenta emotionala pentru copiii intre 7-12 ani la Fundatia Calea Victoriei


Acest atelier este organizat de Fundatia Calea Victoriei(Scoala de Arte si Maniere), incepand cu data de 9 martie 2013 orele 11, la locatia din Str. Popa Soare, et.1. Atelierele sunt sustinute de lector Monica Nicolae si are o frecventa saptamanala. Costul de participare este de 180 Ron sau 160Ron(folosind card-ul de fidelitate).
Atelierele isi propun sa se concentreze asupra modalitatilor de stimulare a inteligentei emotionale a copiilor, oferindu-le tehnici si instrumente pentru a fi mai increzatori in ei, mai abili in relatiile pe care le formeaza si in procesul de comunicare.
Fiecare dintre cele 4 sedinte va folosi maniere interactive de lucru, jocuri si activitati artisitice, prin intermediul carora copii vor invata sa isi identifice mult mai clar emotiile si sa le gestioneze mai eficient. Intelegerea emotiilor, a starilor sau situatiilor pe care le experimenteaza, le va oferi copiilor premisele creerii unor relatii sanatoase cu cei din jur, un grad de adaptare sporit indiferent de contextul social in care se afla si o modificare pozitiva a confortului si imaginii personale.
Familiarizarea cu diferitele concepte si tehnici de dezvoltare a inteligentei emtionale va avea la baza demersuri cu caracter ludic, practic, toate activitatiile si exercitiile fiind adaptate varstei si nivelului de dezvoltare specific fiecarui copil, dar si dinamicii de ansamblu al grupului de cursanti.
Atelier 1 -In primul atelier copii se vor concentra asupra modalitatilor in care percep emotiile si a capacitatii de a detecta si descifra aceste emotii din imaginile si sunetele cu care se vor confrunta sau din situatiile sociale in care se afla. Vor lucra impreuna si vor dezvolta capacitatea de a identifica atat propriile emotii, cat si a celor din jur, parinti, colegi, persoane nou cunoscute.
Atelier 2 - In cea de a doua intalnire, folosindu-se de activitati artistice, copiii vor modela abilitatiile de a utiliza si exploata emotiile pentru a facilita diferite activitati cognitive – gandirea analitica, adaptarea si adecvarea comportamentului la diferite situatii, gestiunea si rezolvarea problemelor.
Atelier 3 - Odata familiarizati cu manierele de percepere si utilizare a emotiilor, copiii se vor  concentra asupra intelegerii emotiilor. Jocurile si activitatile se vor axa de aceasta data asupra capacitatii de a intelege limbajul emotional si de a aprecia relatiile complicate ce pot aparea intre diferitele emotii pe care le experimenteaza.
Atelier 4 - Ultima  intalnire va avea ca subiect gestionarea emotiilor copiilor si capacitatea de a regla emotiile proprii si ale celorlalti, atat cele pozitive, cat si cele negative, cu scopul valorificarii acestora pentru a obtine ceea ce isi doresc, pentru a castiga incredere in sine si in abilitatile proprii de a se descurca fara ajutorul adultilor.
Pentru inscriere(sau mai multe detalii) puteti accesa link-ul de mai jos: http://www.scoaladeartesimaniere.ro/2012/atelier-de-inteligenta-emotionala/
Sursa poza:http://mybin.wordpress.com/2010/07/30/group-identity-a-sense-an-emotion-a-state-of-mind-is-it-even-real/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!