duminică, 17 martie 2013

Atelier de olarit si modelaj in ceramica pentru varsta 5+

Joi, 21 martie de la orele 18 la 19.30 atelier organizat de "Lumea lui Momo"



Olaritul si modelatul lutului sunt cele mai stravechi indetniciri ale omului, la inceput nascuta doar din nevoia de a crea vase pentru pastrarea hranei, ulterior ceramica a devenit arta pentru bucuria sufletului. Va asteptam cu drag la Atelierul de olarit si modelaj in ceramica alaturi de artistul ceramistul Sabina Moraru, unde copiii vor învăţa să lucreze cu pământul pentru a face până la final un obiect care să se poată arde. Tehnicile de lucru folosite vor fi: modelare cu mânuţele copiilor şi lucrul cu roata. Temele vor fi libere şi vom putea realiza obiecte precum: căni, farfurii, boluri etc., obiecte decorative zoomorfe, fructe, flori, clopoţei, decoraţiuni, cahle decorative, tablouaşe, plăci de ceramică cu teme diferite, precum şi diferite compoziţii rond-bosse cu teme diverse.



Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia Ceramică, SABINA MORARU este un artist plastic înzestrat cu un deosebit talent şi inventivitate în ceea ce priveşte modalitatea de modelare a materiei prime. Având ca sursă de inspiraţie creaţia veche autentică, lucrările sale sunt opere de artă unicat. Realizate din gresie, faianţă şi porţelan, prin aplicarea tehnicii ridicării la mâna liberă, acestea sunt pictate manual, cu diferite motive geometrice, florale sau zoomorfe (de inspiraţie neolitică). Portofoliul artistei prezintă o varietate de obiecte, de la clopoţei şi clopoţei de vânt la farfurii, platouri, vase variate, cahle decorative, căni, felicitări, zgardane, mărgele, boluri şi altele. De asemenea, foarte apreciate sunt şi lucrările pe bază de sticlă pictată sau fuzionată, tablourile şi ramele de oglindă realizate cu deosebită măiestrie.




Informatii utile, costuri si modalitatea de plata:

Cost atelier: 280 lei/5 sedinte, incluzand: lut, uneltele de lucru, roata olarului, culori si glazuri si arderea obiectelor realizate in cuptorul artistului. 10% reducere pentru abonatii Lumea lui MOMO, care sunt cel putin la un al doilea curs. 10% reducere pentru frati.

Participarea la atelier se face doar pe baza de inscriere prealabila la lumealuimomo@gmail.com si achitarea integrala sau a unui avans de  50% din contravaloarea atelierului cu cel putin 3 zile inainte de data de incepere, in limita locurilor disponibile. Recomandam tinuta lejera si incaltaminte comoda de interior.


 Detalii la tel  0734.397.375 sau http://lumealuimomo.blogspot.ro/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!