luni, 2 decembrie 2013

Despre semnificatia Calendarului de Advent

Un calendar Advent este un calendar special folosit pentru a numara sau a celebra zilele dinaintea Craciunului. Zilele de multe ori se suprapun cu sezonul crestin de Advent. In ciuda numelui, cele mai multe calendare Advent au capatat un sens comercial si încep la 1 decembrie. 

Multe pot lua forma unui card dreptunghiular mare, cu 24 "ferestre": una pentru fiecare zi a lunii decembrie pana la Craciun. 

Originile calendarul Advent provin de la luterani germani. De multe ori acest calendar a insemnat pur și simplu un desen cu linii cu creta pe usa in fiecare zi , incepând cu 1 decembrie. Unele familii au avut mijloace mai elaborate de marcare a zilelor , cum ar fi iluminarea cu o lumanare sau coroana de flori, chiar un mic tablou religios agatat pe perete in fiecare zi . 

In decembrie 1839, prima verificabila coroana Advent de flori a fost agatata in sala de rugaciune a Rauhes Haus ( casa de ajutor ) din Hamburg , desi era o practica de familie in unele parti din Europa chiar din secolul al 17-lea .

Sursa foto: pinterest.com




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa nu utilizati un limbaj vulgar. Dupa moderare, daca mesajul respecta limbajul civilizat, va fi postat. Multumim pentru intelegere!